Hudplejerutine om aftenen

Hudplejerutine om aftenen

Hudplejerutine om aftenen:

De fleste af os har en hudplejerutine om morgenen. Men hvordan står det til med aftenrutinen?

Det sætter vi fokus på i dette blogindlæg. Så hvis du have 5 gode råd (plus nogle bonus tips), der tager under 10 minutter af udføre, så læs videre her. Så lover jeg, at du og din hud er klar til en god nattesøvn.

1: Fjern din make-up

Det første trin er det vigtigste i en aftenrutine. Du skal fjerne din makeup inden du gør dig klar til natten. Hvis du ikke fjerner makeuppen, vil dine porer blive blokeret, med skidt og snavs, og de hudplejeprodukter du påfører efterfølgende vil ikke trænge ordentlig ind.

Mange bruger renseservietter til at fjerne makeup med, og selvom de virker okay, kan de gøre mere skade end gavn. Du kan nemt komme til at trække i huden, og specielt omkring øjnene er det ikke en god idé, da det kan fremskynde rynker langt hurtigere. Brug i stedet en makeupfjerner der skal på en vatrondel. Læg forsigtig vatrondellen på dine øjne, så makeuppen bliver blødt op, det gør det meget lettere at fjerne.

Er du ikke én der bruger makeup kan du springe til trin 2.

2: Rensecreme

Trin to er altafgørende for at rense din hud i dybden. Med en god rensecreme fjerner du døde hudceller og andre urenheder, samt snavs fra din hud, der kan give et trist og kedeligt udseende.

3: Skintonic

Trin tre står på en god skintonic. Den hjælper på en træt hud, lukker dine porer og giver en god fugtgivning til din hud. Lad skintonicen trænge ind i huden inden du går til næste skridt. Jeg plejer at bruge ventetiden til at børste tænder. Så er det jo også klaret.

4: Serum

Når din skintonic er trængt ind i huden, kan du med fordel bruge en god serum. Serummen skal altid anvendes under en fugtighedscreme, og den indeholder en høj koncentration af alle de gode næringsstoffer. En Serum kan anvendes både i din morgen – og aftenrutine.

5: Natcreme

Så nåede vi til natcreme. Din hud absorberer næringsstoffer mere effektivt om natten, end om dagen. Derfor skal du vælge en creme der indeholder flere næringsstoffer. Mange tror at de skal ud at investerer i både en dag – og natcreme, men det er ikke nødvendigvis hele sandheden. Vores økologisk luksus natcreme kan med fordel også bruges om dagen. Specielt her til efteråret og vinteren, hvor din hud har brug for flere vitaminer, mineraler og fugt, er den rigtig god.

Bonus tips:

Når du har været de 5 trin igennem, er du næsten klar til natten. Jeg kommer her med et par ekstra bonus tips, hvis du vil have den bedste forudsætning for en god nattesøvn.

Massage:

Hvad? Er massage en del af en hudplejerutine om aftenen? Ja, det kan det være. Faktisk vil det være en rigtig god idé.
Hvis du vil have mest ud af din aftenrutine, kan du med fordel massere dit ansigt. Måske endnu bedre, få din partner til det for at få en større afslapning. Når du får en ansigtsmassage slapper du meget mere af, og slipper af med spændinger. Samtidig giver det også i højere grad mere fasthed til huden og øger blodtilstrømningen. Din hud vil altså optage de produkter du lige har anvendt meget bedre. Og hvem kan ikke lide en god omgang massage?

Luft ud:

Man sover bare bedre når soveværelset har fået en udluftning lige inden sengetid. Nogle lufter ud 1 time før sengetid, men jeg har fundet ud af at 10 minutter er nok for mig. Jeg plejer at åbne vinduet lige inden jeg går i gang med min aftenrutine. Når min hud er klar, har soveværelset fået den perfekte temperatur, og jeg har nu et godt udgangspunkt for en god søvn. Det er klart at vi alle er forskellige. Så du ved bedst hvad der virker for dig.

Og et sidste bonus tip: Prøv at sove med ansigtet opad. Dette er den bedste stilling til at forebygge rynker.

Kærlig hilsen
Anne, Svanedesign

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.