6 gode råd til sikker solbadning

6 gode råd til sikker solbadning

6 gode råd til sikker solbadning: Hedebølgen er over Danmark i disse dage. Vandhundene strømmer til de danske strande, for at blive kølet ned af havet og nyde den skyfri himmel. Andre nøjes med at smide sig på solsengen i haven. Lige meget hvordan man vælger at nyde vejret, er det ekstremt vigtigt at man passer på sig selv – og sin hud. En solforbrændt hud kan virkelig sætte en dæmper på sommer-glæden.

Derfor har jeg her 6 gode råd til dig, der elsker at bade i solens stråler.

Lad din krop vænne sig til solen

Nu da sommeren endelig er over os, kan vi have en tendens til at skynde os ud i solens stråler og bliver der, indtil vi begynder at få farve. Men på denne måde kan man hurtigt blive forbrændt. Det bedste du kan gøre er, at tage sol-pauser i løbet af dagen. Så bliver din farve også pænere.

Start med en høj faktor

Når man starter med solbadning, er det en god idé at starte med en høj faktor, indtil man har fået den første farve. Herefter kan man stille og roligt trappe ned i faktor. Men husk ALTID solcreme.

Husk at drikke rigeligt med væske!

Det er muligvis logik for burhøns, men engang imellem kan man godt glemme det. Sørg for at få rigeligt med væske, når temperaturen viser sig for sin varme side. Både for at undgå at blive dehydreret, men huden bliver også rynket uden vand.

Søg skygge mellem 12 – 15

Vi har hørt det om og om igen, men nu er det uhørt vigtigt. Solens stråler er kraftigst i dette tidsrum, og derfor er solens UV tal også langt højere. Sørg derfor for at du befinder dig i skyggen, midt på dagen.

Tag solcreme på 20 minutter før

En god idé er, at smøre sig ind i solcreme ca. 20 minutter før man skal ud i solen. På denne tid når solcremen at trænge rigtig godt ind og absorberes, inden du udsætter din hud for solens stråler.

Brug økologisk solcremer

Solcremer kan indeholde mange forskellige kemikalier, som du indtager da kroppen optager meget af det du opfører huden. Derfor er det en god idé at bruge en økologisk solcreme. Det er både godt for dig – men også for miljøet.

Hos Svanedesign har vi blandt andet en vandafvisende Økologisk Luksus Solcreme, der er yderst velegnet til lys og sart ud. Samtidig passer den perfekt til børn, og vandhunde i alle aldre. Du kan se vores udvalg af solcreme her.

Og så slutter vi af med en nyhed. Vores Økologisk Luksus After Sun, har en fantastisk kølende egenskab, som virker beroligende på varm og solbrugt hud. Samtidig forlænger og forstærker den, den brune farve du har fået opbygget sommeren igennem.

Nu har du fået de 6 gode råd til sikker solbadning, så nu er du helt klar til sommeren sol og varme.

Nyd weekenden – og pas på jer selv i solen.

Kærlig hilsen
Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *